Ми тут: Головна Статті та блоги Скелелазіання Чемпіонат України зі скелелазіння 2024

Екстремал

Чемпіонат України зі скелелазіння 2024

e-mail Друк PDF

  з 5-го по 10-е березня у Києві відбувся Чемпіонат України зі скелелазіння

Змагання проходили у чотирьох дисциплінах - швидкість, трудність боулдерінг і двоборство, у змаганнях прийняли участь і представники Чернівецького обласного клубу скелелазіння та альпінізму "Буковина"

 

Анастасія Тарновецька, 

Максим Сахновський, 

і

Олексій Мишко.

Максим Сахновський змагався чотирьох дисциплінах швидкість, трудність, боулдерінг і двоборство, Олексій Мишко лише у трудності, Анастасія Тарновецька у боулдерінгу, трудності і двоборстві. Найрезультативнішою виявилась Анастасія Тарновецька, яка не дивлячись на отриману у кваліфікації з боулдерінгу травми, у фіналах з боулдерінгу і трудності посіла сьоме і восьме місця відповідно.

Повні результати змагань у протоколах: швидкість (чоловіки)швидкість (команди), боулдерінг (чоловіки)боулдерінг (жінки), боулдерінг (команди)трудність (чоловіки)трудність (жінки)трудність (команди), двоборство (чоловіки)двоборство (жінки)двоборство (команди),

Медіаматеріали зі змагань 

Спортсмени про участь у змаганнях:

Анастасія Тарновецька - Змагання видались жахливими, з яких я поїхала зі струсом мозку та вивихом голіностопу. Мати в залі занадто жорсткі і небезпечні від слова зовсім. В перший день на кваліфікації постраждало близько п’яти осіб. Коліна болять при падінні навіть з мінімальної висоти. Окрім матів деякі рухи на боулдерах були зроблені без урахування висоти чи інших факторів, що теж їх робить занадто небезпечними (стрибки вниз і зовсім заборонені міжнародними правилами). З точки зору скелелазіння та безпеки, краще піти в інший зал.

Максим Сахновський

Олексій Мишко -  Я радий, що прийняв участь у Чемпіонаті України зі складності. Кваліфікаційні траси видались складними та цікавими, нажаль не вдалось пройти далі, у півфінал та фінал. Але незважаючи на це, в мене була можливість гарно попрацювати у кваліфікації та виявити місця, над якими буду працювати в подальшому, для покращення своїх навичок.

Дякуємо організаторам за проведені змагання, сподіваємось що наступні будуть більш безпечними. Бажаємо спортсменам подальших успіхів і досягнень. Участь у змаганнях стала можлива  і за часткової фінансової підтримки управління молоді та спорту ЧОДА. Дякуємо захисникам України за мождивість проведення змагань.

Останнє оновлення ( Середа, 20 березня 2024, 13:12 )