Ми тут: Головна Статті та блоги Вело Юра Староста

Екстремал

Юра Староста

e-mail Друк PDF

 Юра Староста є, мабуть, одним із наймолодших і найперспективніших МТБшників західної України

 

Історія цього райдера вкотре доводить, що талант – це не більше, не менше, як вдале поєднання великого бажання і неухильних тренувань. Упевнені, що саме так і «народжуються» переможці. 

Юра Староста є, мабуть, одним із наймолодших і найперспективніших МТБшників західної України, який вже встиг зарекомендувати себе на багатьох вітчизняних змаганнях й отримати таке омріяне для багатьох райдерів спонсорство.

Поряд із тим, починається його спортивний профайл з банального Ашанівського байку, невід’ємних суперечок з батьками і, звичайно ж, багатьох проб і помилок.

 

-   Цього року я завершив свій другий сезон dirt-джампингу, - розповідає Юра. – Починав як усі: дивився відео наших і закордонних рейдерів, вчив базові трюки, такі як: no-foot, one-hand, no-hand, Х-Up тощо. Зимовий час присвятив опануванню 360 та barspin’у (це мій улюблений трюк). Звичайно, не минулося без різних падінь, травм і розчарувань, проте я наполегливо пробував і все ж зробив їх обох. 

Краще побачити і виправити свої помилки мені допомагали відео-матеріали, які я знімав і показував рейдерам з більшим стажем катання. 

 

Таким чином, я набрав певну базу трюків і цього року вже вирішив виступити на змаганнях Monster Bikes mini-DH and Dirt Jumping Contes, на яких зайняв 2-ге місце по mini-dh і 1-ше – по Dirt’у. 

Після цього, зняв невеличке відео і подав на спонсорство Trial інтернет-магазину MonsterBikes. Звичайно, я не ставився до цього надто серйозно, однак мене погодили і почали забезпечувати необхідним обладнанням.  

Окрім того, що Юра постійно вдосконалює свою техніку та бере участь у змаганнях, він також допомагає і в їхній організації. Зокрема, цьогоріч за його участі у Львові було організовано Dirt Contest. 

 

- На цих змаганнях у мене з’явилася можливість спробувати себе з досвідченими суперниками з усієї України. Попри зрозумілі хвилювання, мені все ж вдалося зробити backflip, tailwhip тощо, а також взяти 3-тє рейтингове місце. Потім були змагання у Рівному MTB Contest "Закрытие сезона на дёрт-зоне 2013", де я підняв свій рівень до другого місця. 

Звичайно, здобувати нагороди – приємна справа, однак головне, що з кожним змаганням я отримую безцінний досвід в улюбленій справі, - ділиться з нами райдер.

Як ви вже переконалися, зупинятись на досягнутому Юра жодним чином не збирається. Тож можемо бути певні, що після зимового сезону 2013-2014 він знову заявить про себе на українських змаганнях і змусить добре понервуватись досвідчених шанувальників Dirt’у. 

 

Мелещук Тарас спеціально для  extreme.cv.ua


 

Останнє оновлення ( Понеділок, 13 січня 2014, 09:23 )