Ми тут: Головна Статті та блоги Скелелазіання Набір у секцію скелелазіння

Екстремал

Набір у секцію скелелазіння

e-mail Друк PDF

  Набір у секцію скелелазіння у Чернівцях. Скелелазіння - унікальний вид спорту, який гармонійно розвиває усі м’язи тіла. Чернівецький обласний клуб скелелазіння та альпінізму "Буковина" запрощує усіх бажаючих спробувати себе у скелелазінні.

Скелелазний тренажер клубу розташований у самісенькому центрі міста за адресою вул. Л. Украінки, 1 (район Соборної площі) - спортзал ЗОШ № 5 (на пригорку за приміщенням школи).

Тренування проводяться за графіком: дошкільна група - субота з 9 30 (тренування проводяться за домовленістю з адміністрацією клуба); молодша шкільна група - понеділок, середа, п’ятниця на 16 30; середня шкільна група - понеділок, середа, п’ятниця на 17 30; старша шкільна група,  студени і дорослі  - понеділок, середа, п’ятниця з 18 00; (графік тренувань узгоджуеться з адміністрацією) . 

Більш детальну інформацію можна отримати тут або по місцю проведення тренувань

Шо таке скелелазіння -  

Танець рівноваги, ГРА із ГРАвітацією, вид спорту, хоббі, боротьба зі страхом, подолання перешкод і стиль життя - це все скелелазіння.
Скелелазіння — вид спорту, який полягає у вільному лазінні по природному (скелі) або штучному (скалодром) рельєфі. Це самостійний вид спорту, який вийшов із альпінізму.

Різниця між альпінізмом і скелелазінням в тому, що  альпінізм, на відміну від скелелазіння, дозволяє лазання із застосування спеціальних інструментів та додаткового спорядження - штучних точок опори. У скелелазінні пересування скелями відбувається лише за допомогою рук ті ніг, які безпосередньо утримують скелю без штучних точок опори.

Його відносять до екстримальних видів спорту. Заняття ним потребує спеціальної підготовки.

Спортивне скелелазіння поділяють на такі підвиди:
1) Складність - лазіння по скелям (або штучному рельєфі, скелелазному стенді) із застосуванням страховки. До страховки відносять: стаціонарні точки - шлямбури (гаки), в які вщеплюють спеціальний вид спорядження - "відтяжки"; мотузку; страхуючий пристрій, який використовує людина (так званий "напарник"), що страхує скелелаза; індивідуальне спорядження - скельні туфлі або скельники (спеціальне взуття), система (обв'язка, до якої прив'язують мотузку), магнезія (порошок, який блокує пітніння долонь) і мішечок для магнезії.
2) Боулдерінг - комплекс коротких, складних перехватів. Лазіння здійснюють в болдерінгових залах, на скелелазних тренажерах висотою до 5 м і на природі, на скелях, висотою до 8 м. Для страховки використовують м'які мати (у залі), на природі - інший вид матів - крашпеди. Напарник підстраховує лазаючого так званою "гімнастичною страховою". Зі спорядження тут використовують скельники і магнезію.
3) Швидкість - лазіння на час на штучному і природньому рельєфі. Необхідне спорядження: скельники , система , магнезія, мотузка, страхуючий пристрій, стаціонарний карабін, або кільце, через яке проходить "верхня" страховка.

Так розвивається скелелазіння в Чернівцях. 

Останнє оновлення ( П'ятниця, 09 лютого 2024, 13:12 )