Ми тут: Головна Статті та блоги Скелелазіання Кубок Європи з боулдерінгу серед молоді 2016

Екстремал

Кубок Європи з боулдерінгу серед молоді 2016

e-mail Друк PDF
 7-8 травня  у маленькому Португальському містечку Soure, 17-19 червня у м. Грац(Австрія) і 1-3 липня у м. Варшава(Польща) проходили этапи Кубку Європи з боулдерінгу серед молоді 2016

У всіх трьох етапах прийняв участь найкращій Чернівецький боулдерінгіст - тричі Чемпіон України з боудлерінгу

Павло Божко.

В упорнішій боротьбі з найдосвітченишими юними боулдерінгістами Європи Павло павло достойно представив Чернівці і Україну на Європейській скелелазно-спортивній арені.

Протоколи 1-го етапу змаганьрезультати 2-го етапупротоколи 3-го етапу

Фото зі змагань

Павло Божко про відвідані змагання - Перший етап проходи на найбільшому скеледромі Португалії, де нещодавно проходив Чемпіонат Португалії. Крутили боулдери представники міжнародної федерації IFSC з різних країн Європи. Велика кількість боулдерів була на рівновагу та координацію. Я став 18. Спитаєте, чого так? Бо не був готовий ні морально, ні фізично до таких маршутів. P.S. Єдине приємне - зробив фото з Юліана Вурм, зараз вона тренер дитячої команди. Етап в Австрії пройшов для мене досить посереднь, принаймі я вже знав чого чекати. Про третій єтап і подорож після нього розкажу подробніше - Розпочалось все з гарного міста Кракова, куда я приїхав тренуватись. Для тренувань Рома Баценко порадив скеледром KS Korona. Зал наповнений площинами з нависанням та зачіпками відомих світових виробників: Flathold, Lapis, T-Wall, 360Holds, X-Cult та інші. Після декількох тренувань, я в компанії польских скелелазів вирушив на другий Етап Кубка Європи по боулдерінгу серед юніорів, що проходив у м.Грац(Австрія). Незвичним для учасників став регламент змагань, адже кваліфікація і фінали проходили в один день. Виступав я в неділю, 8 боулдерів по 5 спроб кожен. За резцльтатами з 8 проблем пройти змогли лише 6, зміг зробити 1 боулер з 3 спроби, 2 з 1 та 6 з 3 спроби. Коротко розкажу про маршути, які пройти не зміг: 3 боулдер з складним стартовим рухом на закритий хват, в основному цей боулдер пройшли спортсмени, які лазять складність; 4 боулдер координацій стрибок ногами з подальшим утриманням рельефа, спроби на ньому втратив дуже швидко; 5 боулдер координаційний динамічний рух на утримання пасивів в блоці, був найскладніший з пройдених маршутів; 7 боулдер був одним з непройдених, як не дивно це була лежачка, найкращим підходом на цьому боулдері було виконане стартове положення; 8 боулдером був надзвичайно складним, його топнути зміг лише один юніор, заключався він у стрибку на стелі та проходження серії маленький полок.

Загалом результат 19 місце з 38 учасників.

Зразу після фіналів у компанії Роми Баценка вирушив до одного з найкращих боулдер районів Європи — Magic Wood, що розташований у Швейцарських Альпах.

Надзвичайно гарний вид відкривався на засніжені вершини гір. Перший день уславився декількома «флешами» 7а-7а+, гарні боулдери по активних зачіпках, не схожі ні на що в Україні. На наступний день пройшов дощ, тому ми загорали на сонці, поки каміння підсихало, лише ввечері нам вдалося знайти декілька сухих 7б та пройти їх. З певних причин ми покинули боулдер район через день, але саме тоді я пройшов перший боулдер 7С «The Gift».

З Швейцарії я вирушив до Мюнхена — столиці Баварії, де на мене чекав досвідчений тренер Павло Векла. Тоді здійснилась мрія кожного боулдерінгіста — потрапити до боулдер залу BoulderWelt. Вже були надзвичайно гарні проблеми, деякі з них вдалось пройти, деякі так і залишились проектами. Під час перебування у Мюнхені, проживав у Культурному центрі «Gorod», де готують українських та російських студентів до вступу в навчальні заклади Німеччини. В цей період з своїми виступами сюди завітав Київський театр «Чорний квадрат», побував на їх виступах, надзвичайно сподобалось, а також вільний час проводив у прогулянках разом з артистами з Києва.

Страта у Варшаві пройшов не дуже вдало. Через велику кількість учасників не зміг розім'ятися, дискомфорт відчув вже після декількох спроб. На одному з блоків відчув, що сильно болить у місці лівої лопатки. Незважаючи на результат і травму, все ж змаганнями задоволений: гарні боулдери, класна атмосфера, багато нових друзів.

Останнє оновлення ( Четвер, 25 серпня 2016, 06:46 )